Experience, Elevated

Shoshone Residence
Jackson Hole

Through mindfully-designed decks, bridges, and walkways, users enjoy the simultaneous senses of being surrounded by the wetland landscape, and yet remaining above it.

Situated on a property with a notably high water table and little topographical variation, the goal for this residence focused on elevating the user experience — literally and figuratively.

Creative use of bridges, decks, and thoughtfully-organized spaces grant the user a sense of floating above the landscape.

Simultaneously, the water-wise features including a small pond and designated channels are environmentally sound, creating excellent habitat for native plant species and wildlife alike.

Simple, naturally-inspired materials and varieties of vegetation create an ambiance of seamlessness between the property’s designed spaces and the wild, natural world beyond.